Anna itsellesi riittävästi aikaa
Muut

Anna itsellesi riittävästi aikaa opetella kävelemään

Anna itsellesi riittävästi aikaa

Otsikon lause syöpyi tänään kirkkaasti syvälle mieleeni, kun keskustelin Powermind-valmentajani Riikan kanssa. Koin lauseen myötä ahaa-elämyksen, jossa sanoman sisältö oli hyvin selkeä ja simppeli, mutta se kuitenkin kosketti vahvasti ja laittoi miettimään omaa toimintaa.

 

Mistä on kyse?

Pieni lapsi opettelee noin yksivuotiaana kävelemään. Hän nousee ensin haparoivasti tukea vasten ylös ja sen jälkeen kumahtaa takaisin lattialle. Hän toistaa samaa useita kertoja, kunnes lopulta pysyy pystyssä. Tämän jälkeen lapsi hiljalleen ryhtyy ottamaan ensimmäisen haparoivan askeleensa ja ajan myötä toisen, kolmannen, neljännen ja lopulta hän oppii kävelemään yhä paremmin ja paremmin.

Me vanhemmat tietysti kannustamme lastamme, olemme ylpeitä hänen kehityksestään ja iloitsemme jokaisesta pienestäkin edistymisaskeleesta. Ilo paistaa meidän silmistä ja eleistä ja lapsi imee tuota iloa itseensä. Tämä tuntuu hyvältä niin vanhemmasta kuin lapsesta.

Me aikuiset emme kuitenkaan kannusta itseämme samalla tavalla tai koe samanlaista armollisuutta. Me asetamme itsellemme tavoitteita ja odotamme itseltämme heti täydellistä lopputulosta. Me odotamme, että opimme heti kävelemään moitteettomasti ilman yhtään kaatumista. Me emme hyväksy itseltämme ensiaskelta ja lattialle kaatumista. 

 

Ruoki sisäistä lastasi lempeydellä ja armollisuudella

Tänään ymmärsin jälleen valmentajan kanssa keskustellessa kuinka tärkeää itsensä kannustaminen ja rohkaiseminen ovat ja kuinka suuressa roolissa armollisuus on matkan varrella. Näiden lisäksi on todella tärkeää antaa itselle riittävästi aikaa totutella muutokseen ja uuden oppimiseen ja hyväksyä samalla jokainen kaatuminen ja osata nähdä ne osana matkaa.

On tärkeää iloita pienistäkin onnistumisista ja tsempata itseä jatkamaan, jos hetkellisesti kaatuu maahan.

Siinä missä lapset tarvitsevat kannustusta, rakkautta, tsemppaamista ja rohkaisua, sitä tarvitsemme myös me aikuisetkin. Meidän on muistettava ettei muutos tapahdu hetkessä, vaan se on prosessi, joka hiljalleen lähtee liikkeelle, menee eteenpäin, ottaa välillä takapakkia ja lopulta sinnikkyyden avulla tuottaa näkyvää ja tuntuvaa tulosta.

Seuraavan kerran kun odotat itseltäsi täydellistä suoritusta jostain, jota et ole ennen tehnyt, mieti itsesi pienenä lapsena, joka on opettelemassa kävelemään. Mieti, miten kannustaisit ja tukisit tuota pientä lasta ja toimi samoin itseäsi kohtaan. Ruoki sisäistä lastasi rakkaudella, lempeydellä ja armollisuudella.

Auringonpaistetta päivääsi!

 

Katso myös: 

 

Lataa ilmainen 7 päivän ruokavalio!

Syötä alle sähköpostiosoitteesi ja saat terveellisen ja monipuolisen ruokavalion muutamassa minuutissa itsellesi. 

Lue lisätietoa ilmaisesta ruokavaliosta tästä linkistä! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.