Bataatti-kvinoasalaatti
Resepti

Bataatti-kvinoasalaatti

Bataatti-kvinoasalaatti

Bataatti-kvinoasalaatti
Bataatti-kvinoasalaatti

Jos kaipaat herkullista ja ruokaisaa salaatti-ideaa, voit lopettaa etsimisen nyt, nimittäin tässä se on; bataatti-kvinoasalaatti!

Tämä salaatti on yksinkertaisesti todella hyvää, maukasta ja täyttävää. Omasta mielestä halloumi juusto sopii siihen kuin nenä päähän, mutta jos haluat vähentää aterian rasvapitoisuutta, voit halutessasi korvata halloumin fetalla tai broilerilla. 

Psst. Nyt voit jatkossa tulostaa tai tallentaa kaikki sivuillani olevat reseptit helposti klikkaamalla Tulosta -painiketta. 

 

Luontaisesti gluteeniton kvinoa

Tiesitkö, että kvinoa on luontaisesti gluteeniton ja se sisältää enemmän proteiinia kuin tavallinen pasta? Kyllä! Lisäksi kvinoan sisältämä proteiini on laadukasta, koska se sisältää kaikki yhdeksän eri aminohappoa, jotka ihmisen tulisi saada ravinnosta. Proteiinin lisäksi kvinoasta löytyy myös muun muassa magnesiumia, kalsiumia ja rautaa. Kaiken kukkuraksi kvinoassa on hyvä määrä kuitua ja sitä löytyykin jopa kolme kertaa enemmän kuin tavallisesta riisistä. 

Itse lisäilen kvinoaa lisukkeena salaatin joukkoon, mutta sitä voi hyvin nauttia myös lounaalla tai päivällisellä riisin tai pastan tilalla. Näiden lisäksi kvinoaa voi käyttää myös leivonnassa, puurossa, laatikoissa ja vaikka missä eri muodoissa. Mielikuvitus on vain rajana!

 

Huuhtele kvinoa hyvin ennen käyttöä!

Kun kokkailet kvinoaa, muista huuhdella se huolellisesti lämpimällä vedellä pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Huolellinen huuhtelu on hyvä tehdä, koska kvinoan pinnalla on saponiinia, joka auttaa suojelemaan kvinoaa linnuilta. 

Katso myös tämä toinen salaattiresepti, joka sisältää kvinoaa!

Bataatti-kvinoasalaatti

Bataatti-kvinoasalaatti

Ateria: Pääateriat, Salaatti
Annosta: 4

Ainekset:

  • 1 bataatti
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 1 punasipuli
  • 1,5 dl kvinoaa
  • 2 kourallista rucolaa
  • 2 kourallista pinaattia
  • 60 g saksanpähkinöitä
  • 200 g halloumjuustoa - (tai ffetaa, vuohenjuustoa, kaurapalaa... oman maun mukaan)
  • 1 avokado - (keskikokoinen)
  • mausteita

Valmistusohjeet:

  • Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen (tämä aste on kiertoilmauunille, tavallisessa saa olla 200 astetta). Kuori ja pilko bataatti noin 2 sentin paksuisiksi paloiksi. Jos bataatti on paksu ja pyöreä, pilko viipaleet vielä puoliksi.
  • Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä bataatit paperin päälle ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Ripottele lopuksi päälle hieman ruususuolaa ja laita uuniin paistumaan noin 15-20 minuutiksi. Kääntele bataatteja noin puolessa välissä.
  • Samaan aikaan kun bataatti ovat uunissa, huuhtele kvinoa paketin ohjeiden mukaan. Keitä kvinoa 2,5-3 dl vesimäärässä silloin tällöin sekoitellen. Kun vesi on poissa, laita kvinoa hetkeksi sivuun jäähtymään.
  • Pilko sen jälkeen halloumjuusto viipaleiksi ja paista pannulla keskilämmöllä pienessä voinokareessa muutaman minuutin ajan, kunnes pinnalla on kevyt kaunis kullanruskea sävy. Kun halloumit ovat valmiita, kuutioi viipaleet pieniksi paloiksi ja laita kulhoon.
  • Tee salaatti ja lisää pinaatti ja rucola kulhoon. Pilko joukkoon avokado, punasipuli ja saksanpähkinät. Kun kvinoa ja bataatti ovat jäähtyneet jonkin verran, sekoita ne salaatin joukkoon varovasti käännellen.
  • Ota salaattia lautaselle ja ripottele päälle halloumkuutioita. Valmista nautittavaksi!

Lisätiedot:

Halloumjuuston käyttö ei ole pakollista. Voit korvata sen fetalla, vuohenjuustolla, kaurapalalla tai vaikka broilerilla. Valitse se vaihtoehto, joka on eniten mieleesi!
Kokeilitko tätä reseptiä?Mainitse @meritavaananen tai tägää #meritavaananen! 🙂
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.