https://meritavaananen.fi/enta-jos-miettisitkin-mita-hyvaa-tilanteesta-voisi-sinulle-seurata/
Muut

Entä jos miettisitkin mitä hyvää tilanteesta voisi sinulle seurata?

https://meritavaananen.fi/enta-jos-miettisitkin-mita-hyvaa-tilanteesta-voisi-sinulle-seurata/

Myönnän. Olen usein se ihminen, joka miettii eri tilanteista sitä pahinta skenaariota. Mietin, mitkä kaikki asiat voivat mennä pieleen ja mitä kaikkea huonoa tilanteesta voisi seurata. Tämä piirre on alkanut viime aikoina kuitenkin tympimään tosi pahasti ja olen halunnut saada siihen muutosta.

Tiedän. Tämä luonteenpiirre on ihmismielen oma keino pitää meidät turvassa maailman eri vaaroilta ja osittain se on hyvin hyödyllinenkin piirre, mutta monissa tilanteissa se kuitenkin toimii enemmän jarruna kuin hyötynä. Siksi olenkin halunnut tietoisesti saada aikaan muutosta. 

 

Pahimman skenaarion sijaan haluan nähdä eri tilanteissa ja asioissa kaikki tilanteen tarjoamat mahdollisuudet ja kasvun paikat ja tarttua niihin ilman, että lamaannun pelkoon tai keskityn liikaa huonoihin puoliin.

 

Onneksi tähänkin tapaan voi saada aikaan muutosta!

Onneksi tähänkin tapaan on mahdollista saada aikaan muutosta tietoisella työskentelyllä. Onkin alettava tietoisesti miettimään mitä hyvää eri tilanteista voi meille seurata ja on vältettävä tarttumasta pelkoon tai negatiivisiin ajatuksiin, jotka ensin helposti pomppaavat mielessä esiin. Tätä muutoksen työtä tulee tehdä tietoisesti koko ajan eri tiltanteissa, jotta tavassa voi lopulta nähdä muutosta.

Missään tapauksessa kyse ei ole mistään nopeasta muutoksesta tai pikakeinosta, jolla elämä muuttuu hetkessä pysyvästi ja näet vain yksisarvisia ympärilläsi, ei ei. Tiedossa on runsaasti työskentelyä omien ajatusten parissa, johon tulee panostaa pidemmän aikaa, jopa vuosia ja siinä matkan varrella alkaa hiljalleen huomaamaan muutoksen kantamat hedelmät, jotka arjessa alkavat lisääntyä.

Ajatukset, tunteet, visuaaliset harjoitukset…

Itse olen harjoitellut muutoksen tekoa sillä, että olen tietoisesti ottanut esiin jonkin eri tilanteen ja lähtenyt kysymään itseltäni, mitä hyvää tästä asiasta voisi minulle seurata? Mikä on parasta mitä tämä voi tuoda elämääni? 

Jossain tilanteissa olen laittanut silmät kiinni ja tehnyt visuaalisen harjoituksen, jossa olen käynyt tilanteen kokonaan alusta loppuun mielessäni läpi. Tämä ei ole todellakaan ollut helppoa, koska usein mieleni lähtee harhailemaan sinne sun tänne ja huomaan yhtäkkiä hypänneeni aivan jonnekin kauas itse aiheesta, mutta olen päättänyt aina panostaa visuaaliseen harjoituksen tekoon niin kauan, kunnes olen saanut vietyä sen alusta loppuun. Tällaisen harjoituksen olen usein tehnyt sängyssä ennen nukkumaan menoa.

 

Kokeile sinäkin, jos omat ajatukset rajoittavat liikaa tekemistäsi!

Jos sustakin tuntuu, että olet lopen kyllästynyt siihen, miten aina kaivat asioista ne huonot puolet esiin ja takerrut pelkoon, joka estää etenemästä elämässäsi eteenpäin ja tekemään asioita, jotka auttaisivat kulkemaan eteenpäin. Suosittelen, että lähdet tietoisesti kaivamaan esiin tilanteen hyviä puolia. Käytät säännöllisesti aikaa harjoituksen tekemiseen ja nostat esiin juuri niitä ajatuksia, joihin haluat kasvua ja myönteisempää ajattelua.

Esimerkiksi jos haluat saada taloudelliseen tilanteeseen tai omiin elämäntapoihin positiivista muutosta. Sen sijaan, että tarraudut kiinni kaikkiin esteisiin, lähde ajattelemaan tilannetta toisen kautta. Lähde miettimään itseäsi onnistujana. Uskalla nähdä itsesi jo maalissa.  Uskalla tuntea niitä tunteita, joita onnistujana tuntisit. Uskalla kaivaa esiin kaikkia niitä mahdollisuuksia, joiden avulla voisit päästä lähemmäs kohti tavoitettasi. Uskalla nähdä kaikki hyvät puolet.

 

Näin itseni asumassa uudessa kodissa!

Itse käytin visuaalista harjoittelua meidän uuden talon kanssa ja ennen kuin olimme sen ostaneet. Mielessäni näin itseni talossa asumassa. Loin tunteita ja mielikuvia, millaista talossa olisi olla ja elää. Tein mielikuvaharjoituksia miten ajan autolla pihaan ja miltä talon avaimet tuntuvat kädessäni. Loin mielessäni todellisen kuvan siitä, miten talo on meidän perheen koti, jolloin taloon yhdistämäni tunne tuntui todella aidolta ja oikealta, melkein käsin kosketeltavalta.

 

Lopulta tilanne kääntyi oikeassa elämässä siihen, että talo tosiaan on meidän ja jokusen viikon päästä pääsen kurvaamaan pihaan ja asun kyseisessä talossa.

 

Visuaalisia harjoituksia olen tehnyt myös silloin kun epävarmuus iskee päälle tai kun epäilen omaa tekemistäni. Laitan silmät kiinni ja pyrin näkemään itseni maalissa ja tavoitteessani. Siinä hetkessä, jossa haluan vuoden tai viiden vuoden kuluttua olla. Pyrin tekemään siitä hetkestä ja tunteista mahdollisimman aitoja, jonka myötä kehoon ja mieleen tulee tosi varma ja hyvä olo. Tämänlainen harjoitus auttaa poistamaan epävarmuutta ja rohkaisee jatkamaan eteenpäin.

Uskalla ajatella toisin. Näin saat aikaan uudenlaisia tuloksia!

 

Katso myös: 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Lataa ilmainen 7 päivän ruokavalio!

Syötä alle sähköpostiosoitteesi ja saat terveellisen ja monipuolisen ruokavalion muutamassa minuutissa itsellesi. 

Lue lisätietoa ilmaisesta ruokavaliosta tästä linkistä! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.