välipalapatukat
Resepti

Välipalapatukat, jotka vievät kielen mennessään!

Välipalapatukat, jotka vievät kielen mennessään!

välipalapatukat

Välipalapatukat, jotka vievät kielen mennessään! 

Jaoin viimeksi terveellisen vadelma-suklaaneliöreseptin ja tänään ajattelin jakaa hyväksi koetun välipalapatukoiden reseptin. Kaupasta ostettavat välipala- ja proteiinipatukat saattavat sisältää ties mitä aineksia ja ne voivat olla vatsalle kova pala purtavaksi. Maistuvathan ne toki hyviltä, lähes suklaapatukoilta, mutta olotila muutaman tunnin kuluttua on kurjempi, housut kiristää ja vatsaa nipistää.

 

Itsetehdyt välipalapatukat ovat parempia, koska:

  • tiedät tarkkaan, mitä välipalapatukkasi sisältävät
  • tiedät patukoiden sokeripitoisuuden
  • voit tehdä välipalapatukoista terveellisempiä kokonaisuuksia, jotka sisältävät enemmän terveellisempiä raaka-aineita
  • voit vaikuttaa raaka-aineiden puhtauteen

 

Olen tehnyt näitä välipalapatukoita pariin otteeseen ja ne eivät ole aiheuttaneet vatsanturvotusta tai huonoa oloa kummallakaan kerralla. Maultaan olivat aivan mahdottoman hyviä ja olisin pystynyt syömään patukan jos toisenkin, mutta en kuitenkaan viitsinyt, jotta niitä riittäisi muillekin.

Huom! Nämä välipalapatukat kannattaa laittaa valmistuksen jälkeen pakkaseen tai jääkaappiin ja ottaa sieltä juuri ennen syömistä.  Ei kannata antaa olla huoneenlämmössä kovinkaan kauaa, koska maapähkinävoi sotkee jonkin verran. 

välipalapatukat

Herkulliset välipalapatukat

Ateria: Herkkuresepti, Välipala

Ainekset:

  • 1 dl maapähkinävoita


    - (Bionan luomu maapähkinävoi on hyvä vaihtoehto)
  • 0,5 dl kaurahiutaleita

  • 0,5 dl kuivattuja hedelmiä tai murskattuja pähkinänpaloja


  • 2 rkl hunajaa tai agavesiirappia

  • Tilkka vettä

  • (voi lisätä halutessa: 1 kauhallinen heraproteiinijauhetta tai jotain kasviproteiinia)


Valmistusohjeet:

  • Ota maapähkinävoi huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen patukoiden valmistamista. Sekoita sen jälkeen kaikki ainekset keskenään. (Jos taikina on todella tahmaista kastele kädet vesitilkalla ja taikina levittyy helpommin.) Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun astiaan niin, että saat siitä myöhemmin leikattua halutun määrän patukoita. Laita pakkaseen muutaman tunnin ajaksi. Leikkaa sen jälkeen patukoiksi ja nauti! Säilytä pakkasessa tai jääkaapissa.

Lisätiedot:

Näiden patukoiden valmistamiseen ei mene kauaa ja ne säilyy jääkaapissa ainakin viikon verran.
Kokeilitko tätä reseptiä?Mainitse @meritavaananen tai tägää #meritavaananen! 🙂
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.