Maidoton ja gluteeniton suklaakakku
Resepti

Maidoton ja gluteeniton suklaakakku

Maidoton ja gluteeniton suklaakakku

Maidoton ja gluteeniton suklaakakku

Itsenäisyyspäivänä juhlittiin Suomea, mutta samalla tuo päivä on meidän perheelle muutenkin tosi tärkeä, koska keskimmäinen lapsemme täyttää silloin vuosia. Tänä vuonna hänelle tuli 7 vuotta mittariin.

Muistan selkeästi vieläkin sen hetken, kun poika syntyi tähän maailmaan. Mietin kovasti syntyykö hän itsenäisyyspäivän puolella ja niinhän siinä lopulta kävi. Varttia yli kolme yöllä hän syntyi tähän maailmaan. 

Tuosta minun poikavauvasta on vuosien saatossa kasvanut iso, reipas ja terävä poika. <3 

Syntymäpäiväjuhlien tarjottavia suunnitellessa kysyin pojalta mitä hän haluaa tarjottavaksi ja vastaus oli suklaakakku. 

En ole koskaan ennen suklaakakkua tehnyt, vaan enemmänkin kerma- ja raakakakkuja, joten suklaakakun tekeminen oli mulle aivan uutta. Kysyinkin Instagramissa seuraajilta apua ja vinkkejä suklaakakun tekemiseen, mutta lopulta lähdin selailemaan nettiä ja löysin tämän ohjeen, jota käytin. Muokkailin reseptiä omanlaiseksi ja alta näet, mikä oli lopputulos.

Tästä kakusta varsinkin aikuiset pitivät, mutta lapset sanoivat sen oleman hieman liian makea. Itse söin sitä ehkä hieman liikaakin, koska olen suklaan ja makean hyvä ystävä…

 

Tämä maidoton ja gluteeniton kakku on kokonaan vegaani. 

 

Suklaakakun lisäksi tarjolla oli tätä vähähiilihydraattista feta-broileripiirakkaa, jonka reseptiin pääset tästä linkistä!

Maidoton ja gluteeniton suklaakakku

Ateria: Herkkuresepti
Avainsanat: juhlat, kakku

Tarvikkeet:

 • kakkuvuoka
 • vatkain

Ainekset:

Pohja

 • 300 g maidoton ja gluteeniton Digestive keksi
 • 70 g maidotonta voita

Täyte

 • 6 dl kauravispikermaa
 • 350 g maidotonta suklaata
 • 1 dl vaniljakreemiä - (ei pakollinen)

Koristeluun

 • 2 rkl suklaata

Valmistusohjeet:

 • Pohja: murskaa keksit hyvin (käsin tai koneella) ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Painele seos kakkuvuokaan, jossa irrotettava reunaosa. Laita vuoan pohjaan leivinpaperi, jotta kakku on helppo siirtää myöhemmin. (Leivinpaperi lähtee aika helposti irti pohjasta myöhemmin)
 • Täyte: Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kauravispikerma vaahdoksi. Sekoita sulatettu suklaa ja vaniljakreemijauhe kaurakermavaahdon joukkoon ja sekoita hyvin keskenään. Laita täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin yön ajaksi.
 • Koristele seuraavana päivänä haluamillasi koristeilla. Itse raastin päälle suklaata, mutta voit käyttää esimerkiksi nompparelleja tms.

Lisätiedot:

Tämä kakku on superhelppo ja sisältää vain muutamia aineksia!
Kokeilitko tätä reseptiä?Mainitse @meritavaananen tai tägää #meritavaananen! 🙂
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.