suklaa-taatelipallot
Resepti

Suklaa-taatelipallot – viikonlopun herkku!

Suklaa-taatelipallot – viikonlopun herkku!

Kaipaatko kahvin kanssa jotain hyvää herkkua, mutta et haluaisi herkutella aina pullalla, kekseillä tai kakuilla? Haluatko saada viikonlopun leffailtaan jotain terveellisempää hyväskää, josta ei tulisi niin kurja olo, mitä karkeista ja sipseistä tulee? Mulla on tarjota sinulle terveellisempi vaihtoehto, nimittäin suklaa-taatelipallot, jotka maistuvat niiiiiin hyviltä, nam!

Vinkki! Kahviherkuttelun lisäksi näitä pallosia voi napata työpaikalle mukaan välipalaksi. Nappaa muutama pallo aamulla pakkasesta mukaan, laita rasiaan tai pikkupussiin ja säilö työpaikalla jääkaapissa, jolloin välipalalla suklaa-taatelipallot ovat kivasti pehmenneet ja ovat valmiita nautittaviksi.

 

taateli-suklaapallot

taateli-suklaapallot

taateli-suklaapalloset

suklaa-taatelipallot

Suklaa-taalipallot

Ateria: Herkkuresepti

Ainekset:

  • 10 kpl taateleita
  • 2,5 rkl suklaanmakuista proteiinijauhetta - (esim. riisi- tai heraproteiinia)
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1 rkl agavesiirappia tai juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl kookosöljyä
  • kookoshiutaleita

Valmistusohjeet:

  • Halkaise taatelit veitsellä tai käsin keskeltä, ota kivi pois ja laita taatelit n. 10 minuutiksi kuumaan veteen.
  • Sekoita sen jälkeen kaikki ainekset keskenään monitoimikoneessa tai tehokkaassa tehosekoittimessa ja sekoita niin kauan, kunnes seos on tasaista ja paakutonta. (Mikäli seos jää liian tahmeaksi, voit lisätä joukkoon hieman lisää proteiinijauhetta tai kastella sormet kylmään veteen ennen pallojen pyörittelyä. Seoksesta pitäisi kyllä tulla oikeiden ainesmäärien myötä sellaista, että se on helppo pyöritellä palloiksi kämmenessä.)
  • Voit halutessasi pyöritellä pallot lopuksi kookoshiutaleissa tai pähkinärouheessa.
  • Kun olet saanut kaikki pallot valmiiksi, laita pallot pakkaseen 30 minuutiksi tai jos aiot nauttia tai tarjoilla palloja seuraavana päivänä, ota pallot 30-60 minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön pehmenemään.

Lisätiedot:

Ps. Halutessasi voit käyttää luomutaateleiden sijaan leivontaan tarkoitettuja kivettömiä taateleita, joita saa kaupasta kuivattujen hedelmien ja pähkinöiden läheisyydestä. Nämä taatelit ovat ihan yhtä hyviä ja jonkin verran halvempia.
Omasta mielestä luomutaatelien (joita löytyy tuoreosastolta) maku on jonkin verran makeampi ja parempi, joten sen vuoksi käytän niitä. 
Kokeilitko tätä reseptiä?Mainitse @meritavaananen tai tägää #meritavaananen! 🙂
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.