Turhan karsiminen
Hyvinvointi, Koti

Turhan karsiminen luo enemmän tilaa tärkeille asioille!

Turhan karsiminen luo enemmän tilaa tärkeille asioille!

Pääsiäisen aikaan käytiin koko perheen voimin metsäretkellä. Pakattiin eväät mukaan reppuun ja syötiin ne matkan varrella vastaan tulleella sillalla. Tällaiset reissut ovat mielestäni parasta mitä yhdessä koko perheen voimin voi tehdä. Lapset tottuvat olemaan luonnossa, näkevät ja kokevat kaikkea ihmeellistä ja samalla aikuisen sielu lepää luonnon rauhassa. Linnut laulavat ja keuhkot saa vetää täyteen raikasta ilmaa. Kaikista parasta tässä on se, että luonnossa oleminen on täysin ilmaista! 😉 

Mitä enemmän vuosia kertyy mittariin, sen enemmän huomaan haluavani panostaa omassa elämässä niihin oikeasti tärkeisiin asioihin ja pyrin vähentämään kaikkea turhaa. Oletko sinä huomannut ajattelevasi tai toimivasi samoin? Tällä tarkoitan niin kaikkea turhaa roinaa ympäriltä kuin myös kaikkien turhien menojen karsimista kalenterista.

Meillä jokaisella on päivässä vain ne samat 24 tuntia ja on tosi tärkeää panostaa nuo arvokkaat tunnit asioihin, jotka on meille oikeasti tärkeitä. Esimerkiksi vapaa-ajalla olen vihdoin ja viimein näin kolmekymppisenä ymmärtänyt, ettei mun ole pakko osallistua sellaisiin tapahtumiin, joihin en halua mennä vain sen vuoksi, että niissä ”pitäisi” käydä, vaan voin käyttää enemmän aikaa esimerkiksi perheen kanssa yhdessä olemiseen.

Mulle perheen kanssa vietetty aika on tosi tärkeää. Tykkään touhuta lasten kanssa ja pidän siitä, että me vietetään viikon aikana paljon yhdessä aikaa keskenämme. Tykkään, ettei meillä olla koko ajan menossa ja tulossa, vaan että arki on sellaista tasaista ja rutiininomaista.

 

Ympäriltä kaikki turha pois, kirjaimellisesti! 

Saman päätöksen olen tehnyt myös kotona tavaroiden suhteen ja olen koittanut muokata meidän kodista paikan, jossa voi viettää enemmän aikaa yhdessä, eikä aikaa kulu liikaa esimerkiksi tavaroiden järjestelyyn tai siivoamiseen. Tämän asian olen ratkaissut sillä, että olen hankkiutunut ja pyrin säännöllisesti hankkiutumaan turhasta tavarasta eroon. Tämä päätös on auttanut arjessa suuresti, huh!

Ennen meillä oli tosi paljon tavaraa joka nurkassa ja sen järjestelemiseen ja siivoamiseen kului paljon aikaa. Tuskastuin tavarapaljouteen niin kovasti, että yhdellä kerralla kävin meidän kaikki tavarat läpi ja hankkiuduin suuresta määrästä eroon. Muistan vieläkin sen mielettömän fiiliksen, joka meidän kodissa oli tavaroiden karsimisen jälkeen. Siinä tuli sellainen kunnollinen VAU efekti. 🙂 Ensimmäistä kertaa kaikella oli omat paikkansa.

 

Tykkään järjestyksestä ja siisteydestä ja sitä on huomattavasti helpompi ylläpitää, mitä vähemmän tavaraa on.

 

Koti on paikka, jossa meistä jokainen viettää paljon aikaa, joten kannattaa varmistaa, että koti on sellainen, jossa viihdyt ja sulla on mukava ja hyvä olla. On myös tärkeää, että pystyt kunnolla rentoutumaan kotona, eikä esimerkiksi juurikin tavaran paljous stressaa koko ajan.

Jos huomaat, että kotona jokin asia aiheuttaa jatkuvaa stressiä, kannattaa miettiä, mitä asialle voisi tehdä, jotta jatkossa stressi voisi vähentyä? Omassa tilanteessa se oli kaiken turhan karsiminen, sulla se voi olla jokin täysin muu.

Ps. Jos kiinnostuit tavaran vähentämisestä, suosittelen lukemaan suositun Konmarin kirjat ja Netflixistä löytyy myös aiheeseen liittyvä sarja. 

 

Seuraa Meritaa Instagramissa!

 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.