vähähiilarinen feta-broileripiirakka
Resepti

Vähähiilarinen suolainen piirakka

Vähähiilarinen suolainen piirakka

Viime viikolla juhlittiin meidän keskimmäisen 7-vuotissynttäreitä ja tarjottavana oli muun muassa tätä vähähiilarista feta-broileripiirakkaa, jonka reseptin löydät alapuolelta. Lisäksi synttäreillä oli tarjottavana vegaanista suklaakakkua, jonka reseptin löydät tästä linkistä! 

vähähiilarinen feta-broileripiirakka

Aina silloin tällöin tekee mieli kokkailla juhliin tavallisista, runsaasti vaaleita jauhoja ja sokeria sisältävistä tarjottavista hieman terveellisempiä kokonaisuuksia ja sellainen juuri tämäkin suolainen piirakka on; vähähiilarisempi ja gluteeniton vaihtoehto! 

Pohjaan tuli vaaleiden vehnäjauhojen sijaan mantelijauhoa, joka on viljatonta ja proteiinipitoisempaa kuin tavalliset vehnäjauhot. Lisäksi pohjassa on myös avokadoa, joka teki pohjaan kivan vihertävän värin (Huom! Avokado kannattaa olla kunnolla kypsää, koska kovaa avokadoa on vaikea saada muusattua tasaisen pehmeäksi pohjan joukkoon). 

Maultaan piirakka keräsi muutamat kehut ja se meni kokonaan synttärien aikana. 

Tätä suolaista piirakkaa kokkailen varmasti uudelleen jatkossakin! Siitä voi helposti tehdä eri versioita käyttämällä broilerin sijaan jotain muuta proteiininlähdettä kuten kinkkua. Tähän piirakkaan sopii loistavasti myös esimerkiksi kirsikkatomaatit!

Täältä löydät lisää terveellisempiä herkkureseptejä!

vähähiilarinen feta-broileripiirakka

Vähähiilarinen feta-broileripiirakka

Ateria: Herkkuresepti
Avainsanat: gluteeniton, vähähiilihydraattinen, viljaton
Annosta: 8

Tarvikkeet:

  • vuoka

Ainekset:

Pohja

  • 1 avokado
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl mantelijauhoja - (käy myös gluteenittomat jauhot)
  • ripaus suola ja paprikajauhetta

Päälle

  • 1 sipuli
  • 0,5 paprika - (punainen tai keltainen)
  • 1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
  • 300 g broilerisuikaleita - (itse käytin hunajamarinadilla maustettuja, voi maustaa myös itse)
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 30-50 g fetaa
  • 50-100 g juustoraastetta

Valmistusohjeet:

  • Kuumenna uuni 175 asteiseksi.
  • Muusaa kypsä avokado haarukan avulla ja sekoita joukkoon kananmunat. Lisää lopuksi jauhot ja mausteet hiljalleen joukkoon samaan aikaan sekoitellen.
  • Ota vuoka ja voitele öljyllä/voilla tai laita pohjalle leivinpaperia. Levitä lusikan tai haarukan avulla pohja vuokaan. Laita sen jälkeen 3-5 minuutiksi uuniin paistumaan ja ota pois.
  • Pilko sipuli ja paprika pieniksi paloiksi ja paista pannulla muutaman minuutin ajan.
  • Lisää joukkoon broileri ja paista kypsäksi.
  • Kaada pannulla olleet ainekset kulhoon ja sekoita joukkoon kananmunat ja ruokakerma. Kaada sen jälkeen seos pohjan päälle.
  • Pilko feta pieniksi paloiksi ja ripottele piirakan päälle. Lisää lopuksi juustoraaste ja paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes piirakka on päältä kauniin kullanruskea.

Lisätiedot:

 
Kokeilitko tätä reseptiä?Mainitse @meritavaananen tai tägää #meritavaananen! 🙂
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

2 thoughts on “Vähähiilarinen suolainen piirakka

    1. Aivan. 🙂 Tarkoituksena on ollut kirjoittaa leivinpaperi, mutta sinne on tullut elmukelmu. 😀 Hyvä kun sanoit, saan korjattua reseptin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.